Da Singgah? Da Baca? Rajin Ke? X Rajin Ke? Kena Jugak Klik...Ngeeee

Klik Kat Bwh Utk Shopping Brg Baby

Sunday, July 29, 2012

jatuh ati dengan firdaus hazadi!

sy memang jatuh hati la dengan firdaus hazadi..sungguh tertarik dengan budi pekerti die...aduhaiiii...

ni sume sebab drama maafkan aku kat tv3..drama ni memang banyak la pengajarannye..bagi 4 bintang okey?? cite die not bad la...kisah firdaus yg ditangkap kerana dituduh mencuri di madrasah murafah tempat die belajar. padahal die dianayai oleh zarul (zahiril adzim) dan dihukum tanpa usul periksa. family die pun x caye kat die jugak kecuali mak dan adik perempuannya...

masa 2 die kecewa amat la sangat dengan tindakan family die..pas 2 die pun lari dari umah. akhirnya, die betul-betul mencuri. satu hari 2, die mencuri purse kepunyaan marya quraisya (nora danish) dan dari situ die nampak gambar zarul dan marya kat dalam 2. die pun ape lagi dengan niat tak baik, die gi la umah si marya ni untuk balas dendam sebab kebetulannye die tau yang si zarul ni ade hubungan dengan pempuan lain.

tapi bila sampai kat umah 2...die berkenalan dengan haji habsyi. kat sini la sumenye berubah apabila die mula mengajar cucu haji habsyi, husnatul amira mengaji. die mula menyesal dengan ape yg die wat...siap kumpul duit dan pulangkan balik purse2 yg die curi...sweet kn? de lagi x orang gitu?

sape yg x tengok lagi 2 leh la tengok..ne tau jatuh ati jugak...kalu x dekat firdaus pun mestila kat marya kn...heeeee



ni la die orangnye yg jadi ustaz firdaus 2



2 comments:

miss jue said...

cerita tu almost 100% sama jalan cerita indonesia 'mihrab cinta'.

terkejut bila baca sinopsis cerita tu sbb dah tgk lama mihrab cinta tu.

PN.SaL said...

haah betul2...sama kn...tp xpela yg penting positif cite 2 n lakonan yg menjadi la jugak kn..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...